zondag 13 april 2014

Heb jij je Guldens al aangevraagd?

Niet 1 maar wel 2 partijen hebben besloten om in Nederland Guldens uit te delen. We hebben het hier natuurlijk over de Electronic Gulden en de Guldencoin. Deze cryptomunten zijn ontwikkeld om Nederland die goeie oude Gulden weer terug te geven. Natuurlijk zijn dit geen munten die officieel door onze overheid zijn uitgegeven maar toch is het idee leuk. De E-Gulden was de eerste die ik tegenkwam en ik werd op een website gevraagd om een kopie van een ID-bewijs op te sturen en een kopie van een laatste rekening. Gelukkig heeft het team achter de munt daar iets op gevonden. Je maakt 1 cent over naar een v.o.f. en bewijst daarmee dat je Nederlander bent. In de beschrijving geef je je wallet-adres op en op die manier krijg je zomaar 50 E-Guldens naar je wallet gestuurd. Mooit toch?

En als je toch bezig bent.... installeer dan ook gelijk de wallet-app van Guldencoin. Door je Nederlandse bankrekening nr. op te geven op hun website "bewijs" je min of meer dat je Nederlander bent om op die manier gratis 100 Guldencoins te ontvangen. De makers van de Guldencoin zeggen dat ze je bankrekening nr. niet op zullen slaan maar enkel de hash (digitale vingerafdruk) waardoor zij je rekening nr. nooit kunnen zien.

Nu vraag je je misschien af of die gratis uitgedeelde munten wel waarde hebben. Nou, daar kan ik heel duidelijk over zijn. Eerder tipte we op deze website de Faicoin. Deze munt werd gratis uitgedeeld en je kon ieder uur extra munten krijgen door het oplossen van een captcha. De munt schittert de laatste dagen als 1 van de grootste stijgers op Coinmarketcap en de totale waarde van de munten tikt bijna de miljoen dollar aan. Of wat dacht de van de Aurora-coin die ze in IJsland gratis uitdelen? Deze munt heeft toch mooi gepiekt op 78 dollar per stuk! Gratis is gratis en hebben is hebben. Laten we hopen dat ook de E-gulden (nu 5 dollarcent) en de Guldencoin (nu 9 honderdste van een cent) gaan stijgen. Op die manier valt er een hoop geld te verdienen. De munten worden ook op verschillende platformen verhandeld. Het gaat om Bittrex en Poloniex. Op die manier handelt ook de rest van de wereld momenteel in onze Gulden.

Als advies wil ik je nog meegeven om je wallets goed te beschermen. Installeer de software, beveilig je wallet met een password (via instellingen: versleutel portemonnee). Bewaar dit wachtwoord goed! het voorkomt ook dat een virus je wallet leeg kan halen). Maak ook een back-up van je portemonnee en sla deze veilig op op een USB-stick of ergens anders. op die manier kun je na een computercrash altijd weer bij je munten.